Dags för papperspåsar till matavfall
Under hösten 2019 tog kommunfullmäktige beslut om att göra papperspåsar obligatoriska att använda för att slänga matavfall. I samarbete med Uppsala Vatten kommer samtliga hushåll i Brf Kvannen få en ventilerad hållare och två buntar papperspåsar utdelat per hushåll.

 Varför införs papperspåsarna nu?
För att minska användningen av plastpåsar i samhället och bidra till ett hållbarare Uppsala.

 Hur du använder systemet
Du får själv placera hållaren där den passar och fungerar som bäst i din bostad. Hållaren som erbjuds ska passa i de flesta kök som följer svensk standard. Den kan också skruvas upp på insidan av skåpsdörrar.

 När kommer de att ställas ut?
Utdelningen påbörjas den 19 november och kan komma att pågå ett par dagar. Då ställer vi en hållare, två buntar med papperspåsar samt information utanför varje lägenhet. Varje bunt med papperspåsar innehåller 80 påsar. De två buntarna beräknas räcka ca ett år.

 Om du redan har en ventilerad hållare
Om du redan har rätt hållare och inte vill ha en till ber vi dig ställa ut det i soprummet på golvet under fönstret.

Vi i styrelsen hoppas nu att vi tillsammans bidrar till en smidig och snabb övergång till att sortera vårt matavfall i papperspåsar!!
Läs mer på www.uppsalavatten.se/hushall/avfall-och-atervinning/