Information till mäklare gällande överlåtelsehantering i samband med försäljningar i Brf Kvannen samt vid frågor om parkeringar och förråd.

Godkännande av medlemskap
Vi tillämpar digital överlåtelsehantering vilket innebär att vi hanterar överlåtelser löpande. Därför, för att säkerställa en snabb och effektiv hantering av ansökningar om medlemskap i samband med försäljningar ska handlingar skickas direkt till SBC via deras portal, e-post eller per post till följande adress:

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB
Box 226
851 04 Sundsvall

Överlåtelsehandlingar som skickas direkt till föreningen kommer att returneras till mäklaren och därmed kommer godkännandeprocessen i samband med försäljningen att fördröjas.

Överlåtelse godkänns först efter genomförd avflyttningskontroll, se nedan.

Avflyttningskontroll
Vid försäljning av bostadsrätt i Brf Kvannen ska en avflyttningskontroll av objektet genomföras. Kontrollen omfattar föreningens ansvarsområden för bostadsrätten eller det som kan komma bli föreningens ansvar som t ex fuktskador.
När du som mäklare erhåller ett uppdrag att sälja bostadsrätt i Brf Kvannen ska du skicka ett mejl till kvannen@blixtmail.se med information om adress, lägenhetsnummer samt säljarens kontaktuppgifter.

Parkering
Vid frågor om parkering hänvisas till information om parkering under fliken Boka/förfrågan.

Förråd
Vid frågor om förråd hänvisas till information om förråd under fliken Boka/förfrågan.

Kabel-tv/bredband
Föreningen är ansluten till Tele 2:s kabel-tv/bredband och dess standardutbud av tv-kanaler. (Efter sammanslagning av Tele 2 och Com Hem i april 2021 heter de Tele 2) Standardkanaler för TV och 100 Mbit bredband ingår i månadsavgiften via ett gruppavtal.  För att ta del av gruppavtalet måste köpare själv anmäla till Tele2 för att ansluta. Säljare måste själv säga upp sitt abonnemang när de är anslutna till gruppavtalet. Kontakt med Tele 2 sker via deras kundtjänst på
tel. 90 444 eller besök i deras butiker.

Kommande renoveringar (se information under fliken VVS)
2021 – Utredning
2022 – Projektering
2023/2024 – Arbeten genomförs

Frågor och ärenden besvaras via mail eller via kontaktformulär.

      pdficon_small  Årsredovisning 2020

      Underhållsplan 2017 – 2046

pdficon_small Brf Kvannen stadgar 2018

pdficon_small Nyckeladministration

Bildbank (zip-format) Högerklicka och välj ”Spara mål som..”

Dokumenten uppdateras löpande: Senast uppdaterad 2021-04-13.